Här ska byggas padelbana – mitt i samhället

Den gamla tennisbanan ryker när Rydsnäs IF nu bygger en padelbana mitt i samhället. Förhoppningen är att den ska stå klar i april.

Rydsnäs IF hoppas att många barn och ungdomar ska få upp ögonen för sporten och därmed motionera mera.

Rydsnäs IF hoppas att många barn och ungdomar ska få upp ögonen för sporten och därmed motionera mera.

Foto: Rickard Mårtensson

Ydre2021-02-20 19:00

Padel är sporten på allas läppar. Medan Kisa och Rimforsa diskuterar olika förslag om banor skrider nu Rydsnäs IF till verket.

Mitt i det lilla samhället där det bor runt 300 personer ska de nu bygga en dubbelbana för padelspel. Den kommer att placeras inuti den gamla tennisplanen bredvid lekplatsen i Rydsnäs. 

– Tennisplanen används inte längre. Den har inte varit uthyrd någonting nästan på somrarna nu. Den börjar bli sliten och gammal också, säger Johanna Karlsson, ordförande i Rydsnäs IF.

Det är hon som tillsammans med Camilla Carlson, sekreterare i klubben, har drivit padelprojektet. De har fått stöd från Kinda-Ydre sparbank på 150 000 kronor och nu senast från Arvsfonden på 216 000 kronor. Summorna tillsammans räcker nästan till finansieringen, resten går klubben in med själva.

– Vår idrottsförening jobbar med att få folk i rörelse, och padel är ju väldigt populärt just nu. Och väldigt enkelt, alla kan spela det, gammal som ung.

undefined
Det kommer att vara en utomhusbana, vilket gör att säsongens längd beror på vädret.

Banan kommer att vara utomhus. Hur lång säsongen blir beror så klart på vädret. Men Johanna hoppas att man ska kunna spela från mars-april till september-oktober.

– Nu i höstas kunde man spela ända fram till jul ute. Det går att spela även om det regnar, det blir bara lite blötare.

Bygget har inte börjat än på grund av vädret. Men förhoppningen är att det ska vara klart för spel redan i april.

– Vi kommer att ha en app som man kan boka igenom och betala. Vem som helst kommer att kunna boka, man behöver inte vara medlem.  

Material som racket och bollar kommer man att kunna låna på plats. Rydsnäs IF vill också få igång en barn- och ungdomsverksamhet. De hoppas att lite äldre ungdomar vill utbilda sig för att sedan kunna hålla i lektioner för de yngre.

Finns det ett stort padelintresse i Rydsnäs?

– Jo men det verkar som det. Vi har bara fått positiv respons och att alla tycker att det är kul att vi ska satsa. Det verkar vara många som vill spela. Det är redan en del som åker till Tranås och Eksjö för padeln.

Det låter en del under spelets gång. När bollarna studsar i väggarna kan det dunsa ganska rejält. Men Johanna Karlsson berättar att de har pratat med grannarna som bor nära platsen och de har varit positiva till banan.

– Jag hoppas att fler människor ska upptäcka padel och hur kul och enkelt det är. Att fler människor kommer röra på sig och upptäcka den glädjen.

Padelbanan kommer att byggas inuti den gamla tennisbanan som ligger mitt i samhället.
Padelbanan kommer att byggas inuti den gamla tennisbanan som ligger mitt i samhället.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!