Hon vidareutbildar sig under pandemin

Förra våren öppnade Linda Thuresson sin nyinredda salong i källaren. Samtidigt tog coronan fart och allt rasade på en dag.

Emelie Lilja får här en lashlift utförd av linda Thuresson.

Emelie Lilja får här en lashlift utförd av linda Thuresson.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2021-02-22 17:20

Linda är van vid hemdemonstrationer från sin tidigare karriär då hon arrangerade så kallade plastparties. När hon kom i kontakt med ett hudvårdsmärke som hennes egna känsliga hy tålde, växte intresset.

– Jag började dela med mig till vänner och bekanta och berättade hur bra grejerna var, och snart hade jag gått över från att sälja plastburkar till hudvårdsprodukter och makeup. Det är så spännande med ekologiska produkter också, säger hon.

Ett behandlingsrum inreddes i bostadens källare och just som hon skulle öppna slog coronapandemin igen dörren.

– Det tvärdog på en vecka. På en och samma dag kom alla avbokningar för en månad framåt. Man ser hur skört det är, berättar Linda Thuresson.

Hon är tacksam att hon hade lokalen hemma i bostaden och inte hyrde av någon annan. Istället för att deppa över kundbristen gjorde familjen klart ett showroom utanför behandlingslokalen. Då fanns plötsligt tiden och möjligheten. I behandlingsrummet utför hon olika ansiktsbehandlingar med fukt, och peeling, fotbad och lashlift.

Vad är lashlift?

– Lashlift är en permanentning av de egna ögonfransarna, som rullas på en liten rulle så att de böjs upp utan att man behöver mascara, så ser man piggare och fräschare ut. Behandlingen brukar kompletteras med en färgning och det håller cirka sex till åtta veckor.

Under sommaren ökade bokningarna. Men så kom andra vågen. Men när en dörr stängs, öppnas en annan.

– Då bestämde jag mig för att hoppa på en utbildning som spa-terapeut och ekologisk hudvårdsterapeut. Det var ett bra tillfälle, så skulle jag ju stå mer redo med ett större utbud när den här pandemin är över, berättar Linda.

I januari skulle hon ha åkt till Borgholm på Öland för att börja. Men den andra vågen växte sig allt högre och två veckor före kursstart kom nya restriktioner. 

– Än så länge är det på distans digitalt i stället. Jag får se filmer om hur vi ska jobba, och jag har kursmaterial jag ska läsa. Det här är ju sånt som ingår i kursen i allafall. Men så övar jag på människor också. Familjen är sönderknådad nu, skrattar hon.

För massage måste övas med händerna. Men hon tar även emot kunder till elevpriser för att få erfarenheter under utbildningstiden. 

– Intresset har blivit så stort att jag har svårt att hinna med mitt andra jobb där jag arbetar tre-skift. Men det är en ekonomisk fråga och just nu är det pandemin som avgör.

Linda Thuresson tycker det är skönt att få ta hand om andra människor en stund. Drömmen är att få ägna sig åt det på heltid.
Linda Thuresson tycker det är skönt att få ta hand om andra människor en stund. Drömmen är att få ägna sig åt det på heltid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!