Magnus Samuelssons nya satsning: "Inte alldeles lätt"

Uppväxten i Tidersrum utanför Kisa la grunden för Magnus Samuelssons nya satsning. "Det här med hållbarhet är något vi fått i oss jämt", säger han.

Magnus Samuelssons på gården i Tidersrum.

Magnus Samuelssons på gården i Tidersrum.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-29 08:00

När tidningen når Magnus Samuelsson på fredagen så är han iväg och spelar in film. Trots pandemin så har han kunnat jobba som skådespelare. Men den starka Tidersrumssonen har tagit ett nytt steg i karriären som slukar tid. Efter att ha startat bolag så lanserade han eget varumärke för kosttillskott i veckan.

– Jag har fått nog, säger VD:n Samuelsson. Samhället har förändrats en hel del och man kan göra ett ställningstagande i nästan allting man handlar. Ända tills man kommer till kosttillskott där jag faktiskt inte tycker att det har hänt så mycket.

Varför har den här branschen släpat efter?

– Jag tycker att det är ologiskt. Men jag har märkt att det inte är alldeles lätt att göra det här. Förmodligen handlar det om minsta motståndets lag.

Det är uppväxten i Tidersrum som lagt grunden för satsningen.

– Jag vill veta var grejerna kommer ifrån och att djur och natur har behandlats på ett schysst sätt. För mig som gammal lantbrukare är det viktigt.

Hur mycket satsar du ekonomiskt?

– Det blir ju dels jättemycket pengar och fantastiskt mycket timmar.

Coronaviruset verkar inte ha smittat och bitit än så länge på Samuelsson som säger "peppar peppar". Han ser året som ett undantagsår vad gäller läget i samhället.

– Det är ju olyckligt för alla människor och även för mig. Det är väldigt mycket av det man normalt sett gör som inte går att göra, säger Magnus Samuelsson innan filminspelningarna drar igång igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!