Padelbygget igång: "Satsar på att ha klart till helgen"

Bygget av den nya padelbanan i Rydsnäs är igång efter några veckors förseningar. Nu hoppas Rydsnäs IF på att ha padelbanan färdigbyggd till första majhelgen.

Under tisdagen påbörjades bygget av den nya padelbanan. På torsdag hoppas man vara klara.

Under tisdagen påbörjades bygget av den nya padelbanan. På torsdag hoppas man vara klara.

Foto: Rydsnäs Padel

Rydsnäs2021-04-30 09:39

I februari skrev vi om Rydsnäs IF:s satsning på att bygga en padelbana i samhället. Padelbanan, som är en utomhusbana, ska placeras på samma yta som tennisbanan låg. I februari hoppades föreningen att ha bygget klart i april – något som fortfarande kan hända trots förseningar av materialet som nu har kommit fram.

– I tisdags började de att bygga och man planerar att hålla på till på torsdag. Så vi satsar på att ha det klart tills helgen, säger Johanna Karlsson, ordförande i Rydsnäs IF.

Så besökare kan boka banan redan till helgen?

– Vi måste se till att allt är färdigt och korrekt på plats först innan vi kan ta emot bokningar. Så man får vänta lite.

Det har varit ett stort intresse kring padelbanebygget, enligt Johanna Karlsson, och en Facebooksida har skapats där man nu kan se en kort video över byggnationen. 

Kostnaden för den nya padelbanan är uppdelad på tre parter där Kinda-Ydre sparbank går in med 150 000 kronor och så kommer ytterligare 216 000 kronor från Arvsfonden. Summorna tillsammans räcker nästan till finansieringen, resten går klubben in med själva.

Har förseningen lagt på ytterligare kostnader?

– Nej, det har det inte.

När allt bygget är färdigt kommer besökare kunna hyra padelrack av Rydsnäs IF, så spelarna behöver inte äga sina egna, även om det kanske hjälper.

– Jag har inhandlat rack redan, oh ja! säger hon och skrattar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!