Villan totalförstördes i brand - ägaren hann ut i tid

Under söndagseftermiddagen bröt en brand ut i en bostad i Hamra by i Ydre. Huset totalförstördes men ägaren Anna Rudberg Waltersson hann ut i tid.

En villa i Hamra by totalförstördes i en brand på söndagen.

En villa i Hamra by totalförstördes i en brand på söndagen.

Foto: Anna-Karin Karlsson

Ydre2021-03-22 13:53

Klockan 14:07 inkom larm till räddningstjänsten att det brann i ett hus i Hamra by i Ydre. Larmet kom från fastighetsägaren, Anna Rudberg Waltersson, som befann sig i bostaden tillsammans med sina katter. 

– Jag hörde ett konstigt ljud från övervåningen. En av katterna reagerade också så jag gick upp dit. Då ser jag att det brann kring luckan upp till vinden. Jag tog brandsläckaren och försökte släcka men det hjälpte ingenting, säger hon medtaget och uppgivet dagen efter branden.

Räddningstjänsten sa åt Anna att gå ut ur huset direkt, utan att få med sig värdesaker ut, och när de kom till platsen hade branden tagit kontroll över övervåningen.

– När vi kom till platsen var hela taket avbrunnet. Vi började med att släcka ner där för att sen få släckt på väggarna som började brinna, säger Jonny Thuresson, platschef på räddningstjänsten i Ydre och fortsätter.

– Det fanns lite hus i närheten men det var ingen större risk för spridning. Och när vi hade släckt av övervåningen kunde vi gå in och hämta lite saker av så kallat "restvärde", som fotoalbum.

Bostaden blev totalförstörd av branden, som misstänkt ha startat då Anna eldat i sin braskamin. Natten till måndagen tillbringade hon hos sin bror och när vi når henne sitter hon i bilen på väg till huset för att leta efter sina katter.

Hur har det gått med katterna?

– Två av dem var ute, det vet jag, men jag är rädd att de andra två inte var det.

Kvarstoden av huset efter villabranden i Hamra by.
Kvarstoden av huset efter villabranden i Hamra by.
Karta: Ydre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!