Ydre utsedd till Årets kommun - "Vi är värda det här"

Riksorganisationen Hela Sverige ska leva har utsett Ydre till årets kommun i Östergötland.

Från vänster representanter från Igelfors Regna bygdegård med vinstcheck på 10000kronor och Ydre kommuns Malin Hansson, Elisabet Hagström samt Anne Charlotte Gremar Engdahl som Årets kommun.

Från vänster representanter från Igelfors Regna bygdegård med vinstcheck på 10000kronor och Ydre kommuns Malin Hansson, Elisabet Hagström samt Anne Charlotte Gremar Engdahl som Årets kommun.

Foto: Ydre kommun

Ydre2021-10-14 15:34

Motiveringen lyder: "En liten landsbygdskommun som arbetar väldigt nära sina medborgare. Ydre kommun arbetar innovativt och kreativt genom kontinuerlig dialog med föreningsliv, företagare och enskilda medborgare. Ingen fråga är för liten och inget problem är omöjligt att lösa. I Ydre kommun arbetar man med hjärtat först".

Näringslivsstrateg Malin Hansson var på plats i Skärkind för att motta utmärkelsen tillsammans med kommunalrådet Elisabet Hagström samt kommunchefen Anne Charlotte Gremar Engdahl.

Malin Hansson berättar:

– I mitten av september fick vi veta att vi hade vunnit, men det skulle vara hemligt. Vi blev inbjudna till bygdegården i Skärkind, där det främst skulle utse årets lokala utvecklingsgrupp som tävlat om 10 000 kr, men där man också skulle berätta att vi blivit årets kommun 2021.

Enligt Hansson var det en trevlig sammankomst med både föreläsning och middag.

– Det känns ju superpeppigt och jätteroligt. Vi är värda det här och kan vara stolta och glada över att vi jobbar så nära invånarna och gärna lyssnar på nya idéer.

Några utvalda motiv till nomineringen:

Kommunen har erbjudit avgiftsfri sommarsimskola, sänkt avgift för kulturskolan, anställt en ungdomscoach, bekostat dagligvarubutiker för matleveranser åt alla, tagit över Naturrum och anställt en föreståndare. Man har också satsat på flera olika nya boendeformer i strandnära områden och satsat hårt på närproducerad mat för skola, vård och omsorg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!