Avslöjar: Här vill företaget bygga 40 nya bostäder

FB Bostad planerar att än en gång bygga i Vimmerby. Den här gången är det radhus som är planen för företaget.

Ungefär så här kan FB Bostads radhus komma att se ut i Stubingränd.

Ungefär så här kan FB Bostads radhus komma att se ut i Stubingränd.

Foto: FB Bostad

Vimmerby2020-09-24 12:14

– Vi har för avsikt att bygga totalt ett 40-tal radhus i Stubingränd i Vimmerby. Vi har för avsikt att ha en säljstart av de första lägenheterna till våren, berättar Henrik Lindblad, VD för FB Bostad.

Företaget har sedan tidigare byggt bostadsrätter i kvarteret Stören och på Rönnbärsgatan. Redan under färdigställandet av de projekten har man kikat på möjligheter för att bygga mer i Vimmerby.

– Vi har egentligen hela tiden haft ögonen öppna efter fler projekt i Vimmerby. Nu har den här möjligheten dykt upp och vi har analyserat detta och tror att det här är ett projekt som är bra och som vi tror på och där det finns goda möjligheter att hitta en väg framåt, där vi kan hjälpa människor med bostäder, säger han.

Varför väljer ni att satsa på det här projektet i Vimmerby?

– Det är radhus som riktar sig till barnfamiljer, alla är såklart välkomna att köpa, men det är en produkt som kanske i första hand är tänkt för barnfamiljer. Det är fortfarande rätt så stor arbetsinpendling till Vimmerby och vi tror att det kan finnas ett stort intresse för en sådan produkt.

Detaljplanen för Stubingränd är godkänd. Nu väntar företaget på att övriga beslut ska laga kraft och att ett avtalsförfarande med kommunen kan tecknas.

– Men vi räknar med att de sakerna är på plats någon gång vid årsskiftet, då är vi beredda att gå igång med försäljning och parallellt så håller vi på med projekteringen, säger han och fortsätter:

– Det är väldigt roligt att vi får fortsätta jobba i Vimmerby, vi är väldigt glada för det.

En bild över området Stubingränd från detaljplanen som vann laga kraft den 6 juli. Här avser FB Bostad att bygga ett 40-tal radhus.
En bild över området Stubingränd från detaljplanen som vann laga kraft den 6 juli. Här avser FB Bostad att bygga ett 40-tal radhus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!