Family House har fått ny ägare

Family House, med butik i Hultsfred, är sålt. "Den stora förändringen är att vi kommer fokusera väldigt mycket på butikerna – och de olika lokala förutsättningarna", säger Roger Johansson, en av de nya ägarna.

Therese Kjellman är butikschef på Family House som gått över i ny regi, sedan Venditio Retail of Sweden AB tagit över verksamheten efter Jan Karlsson.

Therese Kjellman är butikschef på Family House som gått över i ny regi, sedan Venditio Retail of Sweden AB tagit över verksamheten efter Jan Karlsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-10-25 21:10

Formellt togs verksamheten över den 20 oktober av Venditio Retail of Sweden AB, som i sin tur ägs genom bolagen Spigan AB och Jg Company Sweden AB.

Vad betyder ägarbytet för Hultsfredsbutiken?

– Det vi jobbar för är att Hultsfred kommer att ha en bättre Family Housebutik, med ett bredare sortiment och ett större urval från olika varumärken. Det kommer också innebära att vi blir mer offensiva vad det gäller marknadsföring, kampanjer och event lokalt i butikerna, säger Roger Johansson, som varit operativt ansvarig de senaste sex månaderna och kommer fortsatta vara det i den nya ägarstrukturen där även Mikael Ask, Spigan AB, ingår.

Tillsammans kommer de fokusera och satsa på befintliga butiker, men också titta på att etablera fler.

– Vi har tagit bort de vi inte känner hade en potential att växa och från dagens tolv butiker tar vi höjd för en framtida expansion, med en uppstart under våren 2022, säger Roger Johansson och tillägger:

– Vi har redan slagit in på den här vägen och börjat med de justeringar och förändringar som vi tänkt fortsätta med och göra ännu intensivare. Den positiva utvecklingen Family House visat under våren ser vi som ett kvitto på att detta är rätt väg.

Jan Karlsson, som grundade bolaget, kommer finnas kvar till årsskiftet, för att säkerställa en smidig överlämning av bolaget och verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!