Då blir det byggstart på Sibyllatomten

Pandemin bromsade byggplanerna på Kiosken. Men snart drar försäljningen av bostadsrätterna igång. ”Det finns fler intresserade än lägenheter”, säger mäklaren Susanne Gustafsson.

Här ska byggas 17 bostadsrätter och 30-35 hyresrätter. Bygget beräknars komma igång våren 2021.

Här ska byggas 17 bostadsrätter och 30-35 hyresrätter. Bygget beräknars komma igång våren 2021.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Vimmerby2020-09-25 16:30

Tanken var att de 17 bostadsrätterna som Carlström Projekt Aktiebolag, ett bolag inom Aptare Fastigheter, ska bygga på gamla Sibyllatomten, kvarteret Kiosken, skulle stå inflyttningsklara våren 2021.

– Nu blir det nog snarare byggstart i vår och inflyttning våren 2022, om försäljningen fungerar, säger Tomas Carlström i Carlström Projekt.

När pandemin slog till trycktes det också på den väl nyttjade pausknappen.

– Nyproduktion kostar. För att bygga nya bostadsrätter måste vi få dem sålda. I våras fanns en oro, mitt i en pandemi är inte köp av en ny bostad det första folk tänker på, om man inte ens vet om man får behålla jobbet.

Nu har projektet tagit fart igen och Carlström säger att det i stort sett bara handlar om detaljer och sammanställande av kostnadsläget innan bostadsrätterna går ut för försäljning.

– Vi har är klara med anbudsdelen och börjar med bygget av de 17 bostadsrätterna, när vi hittat intressenter till det drar vi igång det andra bygget med ett 30-tal hyresrätter.

Susanne Gustafsson, mäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, tror inte att de elva trerumslägenheterna och sex tvåorna blir svårsålda.

– Läget är svårslaget och det är stor brist på lägenheter i centrala Vimmerby. 

Redan nu har presumtiva köpare anmält sitt intresse.

– Vi har inte bearbetat marknaden, men har fått en inkommande kö i alla fall. Det är fler som är intresserade än vad det finns lägenheter.

"När vi har intressenter till bostadsrätterna drar vi igång bygget av hyreslägenheter", säger Tomas Carlström.
"När vi har intressenter till bostadsrätterna drar vi igång bygget av hyreslägenheter", säger Tomas Carlström.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!