Coop stänger nya butiken i Hultsfred

Coop Aspedalsgatan i Hultsfred kommer att läggas ner. Det beskedet kom i onsdags.

Coopbutiken på Aspedalsgatan läggs ner. Fram till årsskiftet kommer den att drivas vidare, men sedan är det stopp. Nedläggningen är ett resultat av en större omstrukturering inom Coop.

Coopbutiken på Aspedalsgatan läggs ner. Fram till årsskiftet kommer den att drivas vidare, men sedan är det stopp. Nedläggningen är ett resultat av en större omstrukturering inom Coop.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-10-27 16:50

Nedläggningen sker i samband med att Coop Oskarshamn tar över ägandet av tre butiker i området. I Hultsfred vill man koncentrera resurserna till butiken i centrum.

– Det är ett tråkigt besked vi har lämnat till medarbetarna i Hultsfredsbutiken, säger Meta Persdotter. Medarbetarna är viktiga för oss och en central del i vår verksamhet.

Coop Oskarshamn köper de tre butikerna i Oskarshamn, Vimmerby och Mönsterås av CBS, Coop Butiker och Stormarknader.

– Vi ser fram emot att ytterligare stärka vår närvaro där, och utveckla affären, säger vd Richard Hedsand i Coop Oskarshamn, i ett pressmeddelande.

Han pekar också på att med flera butiker finns möjlighet att stärka medlemsnytta och medlemsvärde, vilket skapar en starkare konsumentkooperation.

– Medarbetarna i de tre butikerna vi har köpt har fått ett erbjudande att följa med över till oss, säger Richard Hedsand. 

Han förklarar också varför man valt att ta över butiken i Vimmerby, men inte i Hultsfred.

– I Vimmerby kommer vi att ha två butiker, den ena ligger ju i centrum och den andra nere på handelsområdet. Det är olika trafikströmmar som passerar kring butikerna. I Hultsfred däremot, ligger butikerna lite för nära varandra.

Vad händer med personalen i Hultsfred?

– Jag kan inte ge några löften, men eftersom de jobbat inom Coop och kan våra rutiner har de en fördel om vi behöver folk till centrumbutiken, säger Richard Hedsand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!