Efter nedläggningsbeskedet: Då är målet att avveckla

Enligt uppgift till de anställda är målet att Glamox Målillafabrik ska avvecklas under första kvartalet 2021.

Vd Magnus Antonsson: Det är ingen tvekan om att det är ett drastiskt beslut för oss. Vi är en produktionsenhet som det går bra för och som uppnått de uppsatta målen.

Vd Magnus Antonsson: Det är ingen tvekan om att det är ett drastiskt beslut för oss. Vi är en produktionsenhet som det går bra för och som uppnått de uppsatta målen.

Foto: Charlotte Madestam

Målilla2020-06-05 20:00

Dagen efter det tuffa beskedet att ledningen har för avsikt att lägga ner fabriken i Målilla fortsatte produktionen. Inte precis som vanligt, men nästan.

– Jag kan inte annat än imponeras, jag är stolt över de anställda, säger vd Magnus Antonsson. Det var ett mycket tråkigt besked de mottog, ändå kan produktionen bibehållas. Det är också målsättningen att fortsätta producera och leverera tills vidare.

Beskedet att Målillafabriken avvecklas kom lika oväntat för honom, när han fick det presenterat för sig, för en tid sedan.

– Det är ingen tvekan om att det är ett drastiskt beslut för oss. Vi är en produktionsenhet som det går bra för och som uppnått de uppsatta målen. Jag har pratat med i stort sett all personal, det är klart att det var ett chockartat besked.

Hur ser du på planerna att ändå avveckla Målillafabriken?

– Jag förstår koncernledningens beslut, efter den analys som gjorts. Men – det är klart att man tar det personligt, jag sörjer ju för arbetsplatsen och personalen. Det här är andra sidan av myntet när man ingår i en koncern, som väljer att koncentrera produktionen till andra befintliga fabriker.

Har du några förhoppningar att den kan räddas?

– Koncernledningen har sagt att det krävs att det kommer fram mycket ny information om planerna ska omkullkastas. 

De anställda ska ha informerats om att fabriken förväntas avvecklas under första kvartalet 2021?

– Det är en uppgift jag inte vill kommentera innan de fackliga förhandlingarna inletts, säger Antonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!