Gratis hemester kostar kommunen 1,4 miljoner kronor

Satsningen på att bjuda invånare på hemester kostar kommunen cirka 1,4 miljoner kronor. Det är ett sätt att stötta den hårt drabbade turismnäringen.

Hultsfredshemester är satsningen där kommun, turistaktörer och invånare tillsammans ska stimulera besöksnäringen under sommaren 2020. Kommunens kostnad landar på cirka 1,4 miljoner kronor.

Hultsfredshemester är satsningen där kommun, turistaktörer och invånare tillsammans ska stimulera besöksnäringen under sommaren 2020. Kommunens kostnad landar på cirka 1,4 miljoner kronor.

Foto: Hultsfreds kommun

Hultsfreds kommun2020-07-03 14:49

– Turismnäringen har det oerhört tufft på grund av coronapandemin och vi tror att en gemensam satsning kan hjälpa till, säger kommunalrådet Lars Rosander (C) på kommunens hemsida.

Under fredagen presenterades prislappen på satsningen – 1,4 miljoner kronor.

Det är en ansenlig summa pengar?

– Finansiering tas från pengar kommunen får tillbaka för en annan näringslivssatsning, saneringen av Varta-området, som blev mindre kostsam än väntar, säger Malin Albertsson, turism- och informationschef. Turistaktörerna inom tjänster och boende rabatterar samtidigt sina priser, för att få till erbjudandet.

– Och vi hoppas även att invånarna vill bidra genom att köpa fika eller mat hos någon av kommunens restauranger och kaféer, säger oppositionsrådet Tomas Söreling, (S).

Så det är en treenighet, menar Malin Albertsson:

– Hela vår turistinfrastruktur är beroende av de små aktörerna, så det är helt rätt tid att försöka vända kris till möjlighet tillsammans och samtidigt ge invånarna möjligheten till fri hemester. Förhoppningsvis får fler också upp ögonen och ser ett värde i det som finns i kommunen.

Nu presenteras också hur satsningen går till rent praktiskt.

Under vecka 30-31 får alla kommuninvånare fri entré på besöksmål i kommunen. Därutöver kan man tävla om att vinna över tusen övernattningar på hotell, vandrarhem, camping och i stuga.

Som entrébiljett används ett invånarvykort som skickas ut till alla hushåll under första delen av juli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!