Hotellets plan framåt: "Klarar inte en vinter till"

Regeringens besked att förlänga restriktionerna fick följder för Hotell Palace. Planen var att öppna till Valborg, men nu avvaktar man – igen. "Vi måste igång snart", säger ägaren Christian Ryning.

Palace Hotell planerade att öppna restaurangen och uteserveringen till Valborg, nu avvaktar ägarna lite till. "Vi måste ha omsättning i sommar, vi klarar inte en vinter till", säger Christian Ryning.

Palace Hotell planerade att öppna restaurangen och uteserveringen till Valborg, nu avvaktar ägarna lite till. "Vi måste ha omsättning i sommar, vi klarar inte en vinter till", säger Christian Ryning.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-04-27 11:00

I fredags kom regeringen med ett nytt tydligt besked, att de tidigare restriktionerna förlängs till i vart fall 17 maj, med anledning av det förvärrade smittläget och den höga belastningen på sjukvården.

Palace Hotell har haft stängt sedan i oktober och nöjt sig med att göra något enstaka arrangemang för avhämtning i månaden. 

– Vi kan ju hålla öppet för mindre sällskap till klockan 20, men det är ju restriktioner av en anledning. Vi vill inte bidra till ökad smittspridning, därför har vi valt att hålla stängt, säger Christian Ryning.

Men – nu hade man planerat för att öppna restaurangen och uteserveringen, när det blir varmare ute. Regeringens besked får dem att avvakta lite till.

Hur påverkar det här er verksamhet?

– När vi satsade i Hultsfred fick vi en närmast osannolik start med en beläggning vintertid som var lika stor som tidigare ägarens om somrarna. En rekordstart och investerade utefter det.

– Nu måste vi igång snart, jag tror inte vi klarar att hålla stängt så mycket längre, det här tar på besparingarna.

Så planen är att öppna i slutet av maj oavsett, så länge reglerna tillåter det.

– Problemet är att vi har små lokaler, men vi har ju som sagt uteserveringen och tänker oss också ha lite coronasäkra evenemang. För även om Hultsfredsborna ställt upp fantastiskt bra på oss, måste vi ha omsättning i sommar, vi klarar inte en vinter till, säger Christian.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!