Klarar inte skulderna - Vimmerbybolag i konkurs

Vimmerbybaserade bolaget Vimmerby E-handel AB har försatts i konkurs. Bolaget, som tidigare hette Intropris AB, har numera inga anställda.

Kalmar tingsrätt beslutade på tisdagen att försätta Vimmerby E-handel AB i konkurs.

Kalmar tingsrätt beslutade på tisdagen att försätta Vimmerby E-handel AB i konkurs.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Vimmerby2020-12-03 15:47

– Verksamheten avvecklades till stor del under förra året. Det här är en rest som tagit lite längre tid, säger Markus Andersson, vd för Ambience Group, tidigare Ambia Group AB, som numera äger en mindre del av det konkursdrabbade Vimmerbyföretaget.

Det ursprungliga bolaget bildades i Vimmerby 1996 och har genom åren haft nio olika företagsnamn, bland annat Intropris i Vimmerby AB och Intropris, och senast sysslat med import och försäljning av bland annat elektronik och jaktprodukter.

Bolaget försattes i konkurs på egen begäran. Bolaget skriver i ansökan att man inte klarar att betala sina skulder i den takt de förfaller och att den oförmågan inte är tillfällig. Tingsrätten har utsett advokat Erik Gabrielsson till konkursförvaltare.

– Det finns inga anställda som berörs kvar i bolaget. Så mycket mer har jag inte att säga förrän jag är klar med min utredning, säger han.

Det konkursdrabbade bolaget har tidigare ingått i Ambia Group AB, också det ett bolag med säte i Vimmerby. Bolaget sålde dock större delen av bolaget i fjol. Fram till december 2019 hette bolaget Intropris AB och drev både näthandel och fysiska butiker.

Även Ambience Group har dragits med ekonomiska problem. Tidigare i höst beslutade tingsrätten i Kalmar om rekonstruktion och i november beslutade rätten att rekonstruktionen skulle upphöra.

– Vi har trots det gjort upp med våra borgenärer och sålt av dotterbolag och på det viset röjt undan ett konkurshot, säger Markus Andersson.

Karta: Vimmerby kommun
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!