Lanthandeln vann årets Vitsippepris

Varje år delar kommunala representanter från Kristdemokraterna ut årets Vitsippepris. I år vanns priset av Landets goda.

Charlotte Rydström på Landets goda tar emot årets Vitsippa från Lena Käcker Johansson (KD).

Charlotte Rydström på Landets goda tar emot årets Vitsippa från Lena Käcker Johansson (KD).

Foto: Fredrik Palmqvist

Kisa2021-07-21 15:51

– Amen, är ni galna!? utbrister Charlotte Rydström med ett stort leende när hon överraskas med årets Vitsippa.

Varje år delar Kristdemokraterna i Kinda ut priset som ska gå till "Små och stora insatser som är viktiga för samhället, ofta utförda i det tysta." I år har det varit specerihandeln Landets goda som ansetts förtjänta av utmärkelsen.

– Nästan alla avdelningar inom Kristdemokraterna delar ut vitsippspris till någon eller några som är värda att uppmärksammas, säger Anna Karlsson, styrelserepresentant för Kristdemokraterna i Kinda.

Motiveringen bakom årets pris lyder: "För arbete och engagemang med hållbarhet inom livsmedel och livsmedelproduktion, nyföretagande och arbetsmarkandsintegration."

– Det här med Landets goda är en fantastisk sak och som erbjuder närproducerade livsmedel. Dessutom har man anställt människor som kanske inte skulle ha fått jobb annars, säger Lena Käcker Johansson, styrelserepresentant för Kristdemokraterna i Kinda.

Inne i butiken på förmiddagen börjar det att fyllas på med kunder som plockar kött ur kylar och klämmer på klarröda tomater. 

– På sommaren är det oftast bra med kunder. Det är tuffare på vintern, även om vi gärna vill jobba då också för att gå runt, säger Charlotte Rydström.

Och det här priset, vad betyder det för er?

– Vi är jättetacksamma för den här utmärkelsen. Trots att det inte är några pengar så är sådana här priser väldigt viktiga, det är det som gör oss mer motiverade att fortsätta satsa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!