Lättade restriktioner ger Åbro skjuts

Lättnaderna för restaurangbranschen ger spår hos bryggeriet. "Det går bra på den svenska marknaden."

Åbro Bryggeri i Vimmerby gynnas av de lättade restriktionerna.

Åbro Bryggeri i Vimmerby gynnas av de lättade restriktionerna.

Foto: Jimmy Karlsson

Vimmerby2021-07-19 18:00

Sedan folkhälsomyndighetens rekommendationer ändrats och restauranger och barer fått dryga ut öppettiderna har även Åbro Bryggeri i Vimmerby påverkats positivt. 

– Ja det är märks. Det är en stor skillnad från att ha haft öppet till klockan åtta till att nu ha normala utskänkningstider. Dessutom har det fina vädret varit gynnsamt för krogsidan och dess uteserveringar. Sedan har Systembolagsförsäljningen under våren och sommaren hittills gått bra för oss, säger vd Henrik Dunge.

Eftersom exportmarknaden är en väsentlig del för Åbro Bryggeri påverkar även andra länders restriktioner företaget. 

– Utomlands är vår största exportmarknad England. I och med att restriktionerna har lättat så ser vi en ökning på försäljningen där. Men vissa länder har inte kommit igång alls exempelvis Spanien och Grekland. I och med att reserestriktioner mellan länder fortfarande finns kvar så har inte tyska gränshandeln kommit igång.

Efter att pandemiåren slagit hårt mot bryggeriet ekonomiskt menar Henrik Dunge att det är viktigt för verksamheten att nu få en säsong med positiva siffror. 
– För oss är det väldigt viktigt att vi får en bra sommar och vi är väldigt nöjda med den inledning som varit med sol och varmt väder.

Ölets dag som infinner sig i veckan, den 21 juli, brukar firas med guidade turer. På grund av restriktioner blir det i år en tur med max 25 deltagare. 

– Med tanke på att vi inte får ha fler på turen så har vi valt att lyfta restaurangen mer detta år, menar besöksansvarig Maria Wester. 

Vd Henrik Dunge ser positivt på sommaren. "Vi är väldigt nöjda med den inledning som varit med sol och varmt väder."
Vd Henrik Dunge ser positivt på sommaren. "Vi är väldigt nöjda med den inledning som varit med sol och varmt väder."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!