Nya beskedet: Distansstudier för alla gymnasieelever

Det har kommit in fler bekräftade fall av covid-19. Nu övergår Vimmerby Gymnasium till distansundervisning resten av terminen.

Nu har alla elever på gymnasiet distansundervisning.

Nu har alla elever på gymnasiet distansundervisning.

Foto: Rebecca Forsgren Malmström/arkiv

Vimmerby2020-12-02 14:48

Tidigare har halva skolan haft distansstudier. Nu gäller det alla elever.

– Vi har tagit det beslutet i samråd med smittskyddsläkaren. Vi har fått in ett större antal bekräftade fall av covid-19 och bedömer att det är lämpligast att ha distansundervisning de två veckorna som återstår, säger Ola Karlsson, chef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Hur många coronafall är det på gymnasiet?

– Nu är det tio stycken. De är inte kopplade till några enskilda klasser, utan det är spritt över skolan. Då är distansundervisning den bästa åtgärden för att begränsa smittspridningen. Dock finns det möjlighet att besöka skolan och utföra vissa moment i undervisningen, om rektorerna och pedagogerna tycker att det är motiverat.

På Facebook uppmanar Vimmerby Gymnasium sina elever att undvika fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

"Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge. Man bör också undvika vissa typer av aktiviteter om de inte går att genomföra utan fysiskt avstånd till andra, som kontaktsporter eller hälso- eller skönhetsvård som inte är medicinskt motiverad. Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras."

I tisdags meddelade Vimmerby kommun att högstadiet på Vimarskolan övergår till distansundervisning de kommande veckorna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!