Russom vann ovanligt Lidingölopp

Eritreanen Samuel Russom, IS Göta, tog hem segern i elitklassen i Lidingöloppet, löparklassikern som i år bara kunde bjuda in eliten.

Samuel Russom vann elitklassen i Lidingöloppet.

Friidrott2020-09-26 12:06

Russom sprang länge tillsammans med Hälle-löparen Samuel Tsegay, men ryckte med drygt en kilometer kvar till mål och vann till slut med sju sekunder. Segrartiden 45.38 är nytt banrekord.

I vanliga fall är 30 kilometer den tyngsta distansen i Lidingöloppet, men i år valde de flesta elitlöparna att ställa upp i 15-kilometersklassen eftersom tävlingen kom för nära inpå SM-loppet i maraton för tre veckor sedan.

På grund av förbudet mot publika sammankomster med fler än 50 deltagare blev inte Lidingöloppet den folkfest med tiotusentals deltagare som det brukar vara. Tävlingen genomfördes helt utan publik och utan motionärer.

Damerna springer sitt lopp senare i dag.