Svårt rekrytera medlemmar– Lions i Hultsfred nedlagt

I många år har klubben brottats med att försöka rekrytera nya medlemmar. Men framgången har varit skral, och nu ger man upp.

Lions i Hultsfred läggs ner. Göte Nilsson blev klubbens siste president

Lions i Hultsfred läggs ner. Göte Nilsson blev klubbens siste president

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2021-07-23 19:00

– Det är väl inte riktigt sant, men jag brukar säga att jag har varit med i 30 år, och är fortfarande yngst, säger Göte Nilsson, klubbens siste president.

Han berättar att man jobbat hårt på att rekrytera nya medlemmar och det har varit svårt. Till och med att man provat med personliga brev till ett 100-tal kandidater i Hultsfred. Men utan resultat.

– De senaste fem åren har vi fått in en, säger Göte Nilsson, samtidigt som vi tappat flera, på grund av avflyttning. Några har till och med avlidit. Så nu är vi knappa tiotalet aktiva. 

Så till slut såg man ingen annan utväg än att lägga ner och göra bokslut. För en tid sedan fick Lions i Hultsfred ett stort arv att förvalta. Pengar som skulle gå till barn med behov i kommunen.

– Det projektet har Målilla-Mörlunda Lions tagit över, säger Göte Nilsson, och Bond-insamlingen har tagits över av Västervik. Den här insamlingen har varit en av de stora aktiviteterna för Lions i Hultsfred och Västervik ihop. Tillsammans har man skapat Sinnesrum både på sjukhusen i Linköping och i Västervik.

Utöver det har Lions Club i Hultsfred också fördelat sin kvarlåtenskap till såväl brottsofferjouren, som kvinnojouren. Diakoniverksamhet vid kyrkan, scoutkåren och majblommekommittén.

– Det är närmare 400 000 kronor som vi har fördelat, säger Göte Nilsson.

Det är förstås både tråkigt och tragiskt att lägga ner en klubb som funnits sedan 1954, tycker Göte Nilsson. Men tiderna förändras, och samhället med. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!