VD:ns ord om nedläggningen: "Måste få sjunka in"

"De anställda i Målilla har gjort ett så bra arbete de kan, men vi har gjort den bedömningen att det här är det bästa vi kan göra."

Rune E. Marthinussen kom till Målilla under torsdagen för att meddela att Glamox fabrik ska avvecklas. Alla 116 anställda berörs.

Rune E. Marthinussen kom till Målilla under torsdagen för att meddela att Glamox fabrik ska avvecklas. Alla 116 anställda berörs.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2020-06-04 18:28

Det sa Rune E. Marthinussen, koncernchef för Glamox Group och styrelseordförande för Glamox AB, när nyheten släpptes på torsdagen att verksamheten vid fabriken i Målilla avvecklas.

På torsdagen kom han till Målilla för att informera samtliga anställda. 

Varför väljer ni att avveckla i just Målilla?

– Vi har valt att fokusera på de större fabrikerna, för att få de resultat vi behöver. Då går det ut över Målilla, som är en mindre fabrik som inte har så stor kapacitet, säger Rune E. Marthinussen och fortsätter:

– Det här är förstås tungt för de anställda, det förstår jag. Det kom säkert som en chock, ingen hade nog förväntat att det skulle ske. Det här måste få sjunka in.

När upphör produktionen i Målilla?

– Det väljer jag att inte kommentera förrän vi haft nästa samtal med fackförbunden.

Kan det bli redan under året?

– Det får vi återkomma till.

Men, enligt uppgift ska Målillafabriken gå bra?

– Ja, det är ett stolt företag med god kvalité, men vi måste se till helheten och tappet är i den totala företagsstrukturen. Ingen fabrik går med förlust, men vi väljer att ta till åtgärder innan det blir förlust. 

Vad gör ni för att ta hand om personalen?

– Jag förstår att detta är ett oroande besked för de anställda och vi ska ta vårt ansvar för dem, säger Rune E. Marthinussen. Vi har en dialog med de anställda, som får löpande information och vi planerar att sätta oss med facket i nästa vecka. Vi har också ett professionellt team på plats som man kan prata med.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!