Då ska det flytande hotellet vara på plats

Om tre månader ska det flytande hotellet ligga förankrat vid Slottsholmen, och i januari kan hotellrummen tas i bruk.

15 september 2019 08:00

Det berättar Leif Karlsson som sedan maj månad i år är operativ chef för Björn Ulvaeus Slottsholmen.

Hittills har verksamheten i huvudsak handlat om att driva restaurang samt att hyra ut de elva hotellsviterna i byggnaden. Men snart utökas alltså verksamheten med mer traditionella hotellrum – om man nu kan tala i termer av traditionellt när det rör sig om en flytande byggnad. 

– Den nya hotelldelen kommer att rymma 33 rum, alla på cirka 20 kvadratmeter vardera, berättar Leif Karlsson. 

Han tror att de mer "vanliga" rummen blir ett bra komplement till de lyxigare sviterna.

– Målsättningen är att det ska finnas något för alla här. Det känns viktigt att återknyta till det som ju var Björn Ulvaeus ursprungsvision. Tillgänglighet är mitt ledord. Kalops eller kaviar, det ska finnas valmöjligheter.

Förra hösten blev det klart att Slottsholmens ägare även tar över driften av det gamla varmbadhuset, snett mitt emot. 

För närvarande pågår ett rivningsarbete invändigt innan själva byggarbetet kan sättas igång. Men redan till våren planeras för öppning, enligt Leif Karlsson.

– I mars/april bör vi kunna slå upp portarna, säger han. 

Huset från 1910 måste renoveras med varsam hand och till hjälp har man tagit arkitekten Per Öberg som bland annat arbetat med ansiktslyftningen av det anrika Sturebadet i Stockholm. Även antikvarier från länsmuseet konsulteras under arbetets gång. 

– Det är för att vi vill försäkra oss om att bevara sådant i byggnaden som är värt att bevara. En del interiörer som trappor och golvytor ska bevaras till exempel. Men mycket är skruttigt och trasigt och måste tas bort, säger Leif Karlsson.

Temat för spa´t blir "romerskt bad".

– Det kommer att bli pampigt och fint. 

Leif Karlsson poängterar att han sedan han kom på plats i Västervik för fyra månader sedan fått ta emot både ris och ros för Slottsholmens verksamhet. 

– En och annan restaurangbesökare har varit missnöjd med för lång väntan på maten och liknande. Men vi har ju bara varit igång i ett år och har gått igenom en del nybörjarmisstag som har med rutiner att göra. 

– Jag har också fått till mig att en del utgår ifrån att det är så lyxigt här och därmed inte passar dem. Och det vill jag bevisa, att så är det inte. 

–  Min främsta känsla är ändå att Västerviksborna är stolta över den här platsen, säger han.

 

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Gometz