Bygger om för hundratusentals kronor: "Ökar säkerheten"

Från och med tisdag stänger medborgarkontoret och turistbyrån i Kisa helt för besök. "Tanken är att vi ska öka säkerheten", berättar projektledaren Ida Härnström.

Från och med tisdag (24:e november) stänger kommunhusets reception i Kisa. Anledningen är en ombyggnation meddelar projektledare Ida Härnström.

Från och med tisdag (24:e november) stänger kommunhusets reception i Kisa. Anledningen är en ombyggnation meddelar projektledare Ida Härnström.

Foto: Dennis Petersson

Kisa2020-11-23 12:55

När vi träffas utanför kommunhuset, tidigt under måndagsförmiddagen, är byggprojektet i sin linda. Inventarier rensas ut och personal förbereder för att ombyggnationen ska starta. Under den resterande delen av året kommer medborgarkontoret och turistbyrån att förses med nya väggar, en helt ny foajé för besökare och ett mer vattentätt passersystem. Som lokalen är uppbyggd i dag kan i princip vem som helst oannonserat kliva in till personalen.

– Ska vi ha ett säkert kommunhus ska det vara för alla medarbetare. Nu bygger vi om så att vi får en beställningscentral där vi tar emot besökarna. Längre än så kommer man inte om man inte har ett förbokat besök, förklarar Härnström.

Hur mycket kostar ombyggnationen?

– Anbudet från entreprenören var på 255 000 kronor men vi får nog räkna med lite mer än så. Det tillkommer alltid fler anpassningar, belysning och innertak till exempel, som man inte kan räkna med från början.

Varför görs det här nu? Har det blivit osäkrare?

– Generellt sett kanske samhället blir alltmer utsatt även om vi inte märkt av såna påtryckningar här i Kinda. Vi vill egentligen bara förhålla oss till de riktlinjer som Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har.

undefined
En helt ny beställningscentral som anordnas så att besökarna inte kommer längre in i kommunhuset utan att deras besök registreras.

Enligt teknik- och driftchef Jimmy Bexell är kommunhuset ett av få i landet där besökarna kan gå rakt in.

– Det är absolut en nödvändig investering för oss. Vi får också bidrag på 125 000 kronor från MSB, avslutar Bexell.

Totalkostnaden för ombyggnationen lär landa på någonstans över 250 000 kronor.
Totalkostnaden för ombyggnationen lär landa på någonstans över 250 000 kronor.
Karta: Kommunhuset, Kisa
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!