Ex-politikern bestrider fakturan

Kinda kommun kräver tillbaka 65 805 kronor för felaktigt utbetalda arvoden till den före detta Kindapolitikern. Nu har fakturan bestridits. "Bollen ligger hos kommunen", menar advokaten.

Kinda kommun kräver den föregående vice ordföranden i kommunstyrelsen på återbetalning av arvoden. Kravet har nu bestridits.

Kinda kommun kräver den föregående vice ordföranden i kommunstyrelsen på återbetalning av arvoden. Kravet har nu bestridits.

Foto: Dennis Petersson/TT/bildmontage

Kinda kommun2021-03-08 09:23

I egenskap av ombud för den tidigare vice ordföranden i kommunstyrelsen, Lars Karlsson (L), har Eric Elander Duque i en skrivelsen till kommunen motsatt sig det återbetalningskrav som klubbades av politikerna i mitten av januari. Efter kommunrevisionens granskning av politikerarvoden och sedermera även ordförandens avhopp i protest upptäcktes ytterligare arvodesutbetalningar som kommunen bedömer som felaktiga. När vi når advokaten Elander Duque, vid Kihlstedts advokatbyrå, bekräftar han bestridandet och säger följande:

– Jag hänvisar till skrivelsen – vårt ställningstagande framgår tydligt där. I nuläget kan jag inte säga mer. Vi tar varje steg vartefter det kommer och det beror på vad kommunen väljer att göra.

undefined
Lars Karlsson (L) hänvisar alla kommentarer till sitt ombud, advokaten Eric Elander Duque.

I skrivelsen konstaterar han att förklaringen till återbetalningskravet är bristfälligt. Han poängterar också att kommunfullmäktige, i maj 2020, beviljade ansvarsfrihet för KS och dess ledamöter. Dessutom menar han att Karlsson har sökt och mottagit arvodet i god tro – att han, ifall felaktigheter förekommit, varit ovetande om dem.

"Han har ingen skyldighet att betala tillbaka utbetald ersättning för inkomstförlust", skriver Elander Duque.

Kindas kommunalråd Christer Segerstéen (M) kommenterar bestridandet så här:

– Vi kommer att skicka en påminnelsefaktura och hantera det hela på sedvanligt sätt. Kommer vi inte vidare härifrån blir nästa steg att ta det vidare rättsligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!