Armalis höll första nollan: "En boost"

DjurgĂ„rdens marsch uppĂ„t i tabellen fortsĂ€tter. FjĂ€rde raka segern kom via 3–0 mot Leksand och Mantas Armalis höll nollan för första gĂ„ngen sedan Ă„terkomsten till Stockholmslaget. –Det viktigaste Ă€r att vinna, men det Ă€r klart att det Ă€r en boost att hĂ„lla rent bakom sig, sĂ€ger han.

Bra tajming. Albin Grewe jublar efter 1–0-mĂ„let för DjurgĂ„rden i segermatchen mot Leksand. Ett mĂ„l som kom tvĂ„ dagar före truppen till junior-VM presenteras.

Bra tajming. Albin Grewe jublar efter 1–0-mĂ„let för DjurgĂ„rden i segermatchen mot Leksand. Ett mĂ„l som kom tvĂ„ dagar före truppen till junior-VM presenteras.

Foto: Anders Wiklund/TT

Sport2020-12-01 21:25

Den Stockholmsfödde litauiske mÄlvakten har stÄtt i samtliga DjurgÄrdens fyra senaste segermatcher.

Nu fick han ocksÄ hÄlla nollan genom att rÀdda 26 skott. Men 28-Äringen, som ÄtervÀnt frÄn SkellefteÄ, hade en rÀtt lugn afton i tvÄ perioder.

I den sista fick han dock slita nÀr Leksand försökte spurta, framför allt i slutet nÀr hemmalaget fick en utvisning och Dalalaget tog ut mÄlvakten och spelade sex mot fyra.

– Det var skönt att stĂ„ i kassen i dag, det var sista tre minuterna som var lite jobbiga, sĂ€ger Armalis.

"KÀnns jÀttebra"

Mantas Armalis har tagit över förstaspaden, i alla fall för tillfÀllet, och gjorde det nÀr Niklas Svedberg var borta pÄ grund av sjukdom. DjurgÄrdens mÄlvaktspar har lyfts fram som SHL:s bÀsta.

– Det kĂ€nns jĂ€ttebra att fĂ„ hjĂ€lpa laget att vinna matcher. Det Ă€r en konstant konkurrens med Niklas, tidigare var det han som vann matcher, nu Ă€r det jag. Det kommer sĂ€kert att vĂ€xla fram och tillbaka under sĂ€songen.

Förutom DjurgÄrdens starka mÄlvaktssida har ocksÄ lagets juniorer klivit fram. NÀr DjurgÄrden tog sÀsongens första bortaseger i lördags, mot serieledande Frölunda, var det tvÄmÄlsskytten Alexander Holtz och William Eklund, ett mÄl, som glÀnste.

Den duon Àr sjÀlvskriven i Sveriges trupp till junior-VM i Kanada som förbundskaptenen Tomas Montén presenterar pÄ torsdag.

Ett steg mot JVM

Mot Leksand var det Albin Grewe som visade vÀgen. Den 19-Ärige forwarden Àr lÄngt ifrÄn given i JVM-truppen, men visade att han vill ha en plats med en aktiv första period.

Grewe sköt sitt andra mÄl för sÀsongen nÀr han gav hemmalaget ledningen efter 11.42. Backen Tobias Ekberg slog en öppnande passning och i tvÄ mot ett-lÀge avslutade Grewe med att skjuta i LeksandsmÄlvakten Janne Juvonens bortre hörn.

Med backen Tobias Björnfot som Àr ytterligare en bÀrande JVM-spelare kan DjurgÄrden brandskattas nÀr juniorlandslaget samlas om knappt en vecka.

– De kommer att saknas. Men vi har redan saknat rĂ€tt tunga pjĂ€ser och dĂ„ Ă€r det andra som klivit fram, sĂ„ jag hoppas och tror att det kommer att fortsĂ€tta vara sĂ„, sĂ€ger Mantas Armalis.

DjurgÄrden avgjorde matchen i mittperioden nÀr backen Jesper Pettersson och Niclas Bergfors gjorde varsitt mÄl.

Leksand kom till Stockholm med tre segrar pÄ de fyra senaste matcherna och poÀng i fem raka. Men laget var riktigt blekt och superkedjan med SHL:s poÀngligaledare Marek Hrivik, Carter Camper och Peter Cehlarik gick poÀnglösa frÄn isen för andra matchen i rad.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om