Årsredovisningen klar: Så gick det för Rautamo förra året

Här är alla siffrorna för Rautamo Wheel Fashion AB för 2023. Företaget hade cirka 51 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 10,4 procent från föregående år.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Rautamo Wheel Fashion för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Rautamo Wheel Fashion för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-05 21:30

Resultatet före skatt är omkring minus 550 000 kronor. Det är en nedgång med knappt 1,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på drygt en och en halv miljoner kronor till ett underskott på ungefär 450 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 0,9 procent. Det är lägre än 2022, då rörelsemarginalen var plus 2,7 procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. I sektorn för handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar uppgår det motsvarande genomsnittet till 3,8 procent.

Fakta: Rautamo Wheel Fashion AB

Rautamo Wheel Fashion grundades 2006, och bolagets huvudbransch är parti- och provisionshandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar.

Företaget har sex anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Niclas Rautamo (55).

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är Rautamo Wheel Fashion det största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är parti- och provisionshandel med reservdelar och tillbehör till motorfordon utom motorcyklar.

Företaget är det 88:e största i landet. Det finns sju företag i samma bransch i Kalmar län.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!