Här är siffrorna som visar hur det gick för Frödinge Mejeri 2023

Räkenskaperna är nu klara för Frödinge Mejeri Aktiebolag. Verksamhetens omsättning ökar med 8,6 procent och blev 2023 drygt 274 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Frödinge Mejeri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Frödinge Mejeri för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-09-24 20:00

Omsättningen är bäst i länet i sin bransch. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 600 000 kronor mot ungefär fyra miljoner kronor.

Rörelseresultatet ökar med 2,7 procent, och slutar på 7,9 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 2,9 procent, som är på samma nivå som 2022.

Enligt de senaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom sektorn för livsmedelsframställning är det motsvarande genomsnittet 3,6 procent.

Frödinge Mejeri: En översikt

Frödinge Mejeri har funnits sedan 1957, och bolagets huvudbransch är tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk.

Företaget har 77 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är nio färre än föregående redovisningsår.

Vd och styrelseordförande är Niels Stig Søgaard (61).

Ett av landets största

Sett till omsättning är Frödinge Mejeri det största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är tillverkning av mjukt matbröd och färska bakverk.

Företaget är det nionde största i landet. Det finns 15 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!