Omsättningen tar fart för International Aluminium Casting

Årsredovisningen är nu offentlig. Omsättningen i företaget är knappt 207 miljoner kronor, en ökning med 23,5 procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för International Aluminium Casting, Hultsfred för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för International Aluminium Casting, Hultsfred för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-10-05 13:00

Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 1,6 miljoner kronor mot cirka 450 000 kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på cirka 1,4 miljoner kronor till ett överskott på knappt 2,8 miljoner kronor.

Rörelsemarginal blev 1,4 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen negativ, minus 0,9 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom sektorn för tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater är det motsvarande genomsnittet 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av 34 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är International Aluminium Casting, Sweden AB.

International Aluminium Casting, Hultsfred AB: Snabbfakta

Företaget grundades 2014 och har verkar inom diverse övrig metallvarutillverkning. Företaget är ett av 34 i koncernen där International Aluminium Casting, Sweden AB är moderbolag.

Företaget har 80 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är elva fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Frans Henrik Mattias Gadd (53).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är International Aluminium Casting, Hultsfred störst i Hultsfreds kommun och det andra största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är diverse övrig metallvarutillverkning.

Företaget är också det 18:e största i landet. Det finns elva företag i samma bransch i Kalmar län.

Följande sammanställning presenterar topplistan för den aktuella branschen, ordnad efter omsättning. Denna information hämtas från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras i takt med att nya årsredovisningar inkommer.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!