Hylta Ecopark AB ökade intäkterna under 2023

Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hylta Ecopark för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hylta Ecopark för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-07-16 05:00

Så här ser det ut. Företaget hade omkring 19 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 52,5 procent från året före. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 0 kronor mot omkring 200 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 67,3 procent, och slutar på 4,1 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 21,5 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen 19,6 procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Noteras ska att företaget är ett av nio i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Ydre Åkeri AB.

Hylta Ecopark: En översikt

Hylta Ecopark har funnits som företag sedan 1980 och har återvinning av källsorterat material som sin huvudbransch. Företaget är ett av nio i koncernen där Ydre Åkeri AB är moderbolag.

Företaget har nio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är fem färre än föregående redovisningsår.

Vd är Harald Peter Carlsson (54).

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Hylta Ecopark störst i Vimmerby kommun och det tredje största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är återvinning av källsorterat material.

Företaget är också det 82:a största i landet. Det finns fem företag i samma bransch i Kalmar län.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!