Konkurs för byggföretag i Vimmerby

Holmbergs Bygg & Montage AB i Södra Vi har försatts i konkurs.

Vimmerby 12 februari 2024 09:42

Företaget registrerades 25 november 2019 och har haft sitt säte i Vimmerby. Konkursen registrerades hos Bolagsverket och inleddes den 9 februari, enligt uppgifter från kreditupplysningsföretaget AB Syna.

Nyhetsbyrån Newsworthy skriver att Holmbergs Bygg & Montage AB rapporterade en omsättning på 7,8 miljoner kronor i sitt senaste bokslut (juni 2023) med en vinst på 0,5 miljoner kronor. Bolaget anställde då fem personer.

– Orsaken till konkursen är en kombination av två saker. Nummer ett, och den största anledningen, är att husleverantören som jag samarbetet med inte har betalat som de ska. Det handlar om mycket pengar. Först trodde jag att det skulle lösa sig, men i slutet av 2023 märkte jag att det troligtvis inte skulle göra det. Den tvisten i kombination med en svag byggmarknad gör att det inte fungerar längre, säger ägaren Christian Holmberg till Vimmerby Tidning.

Advokat Bill Kronqvist har utsetts till konkursförvaltare.

– Jag kommer inte att kunna driva verksamheten vidare, utan det blir mer att ta hand om egendomen och fordringar, säger han.

Har du funderat på att driva verksamheten vidare?

– Nej, det har inte varit aktuellt. Företrädaren har bedömt att det inte går att fortsätta, vilket jag förstår. Det fanns ett jobb kvar och det var inte så stort att det gick fortsätta. Tyvärr.

Vad händer med de anställda?

– Jag måste säga upp dem, som man alltid gör vid en konkurs. Det handlar om fyra anställda, säger Bill Kronqvist.

• Senare i veckan kommer Vimmerby Tidning publicera en längre intervju med ägaren.

Bolagsinformation

Så går en konkurs till En konkurs innebär, för ett aktiebolag, att det avvecklas genom att bolagets tillgångar används för att betala bolagets skulder. Ett bolag kan begäras i konkurs av aktiebolaget självt eller av en borgenär som har fordringar på bolaget. Tingsrätten tar upp ansökan och försätter bolaget i konkurs. Tingsrätten utser en konkursförvaltare som hanterar processen. Konkursförvaltaren redovisar till tingsrätten som avslutar konkursen och bolaget är därmed upplöst. Länk till Bolagsverket

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa