Vild tillväxt för Byggklason i Vimmerby – steg med 55,7 procent

Byggklason i Vimmerbys årsredovisning för 2023 är klar. Omsättningen i företaget är knappt 117 miljoner kronor, en ökning med 55,7 procent.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Byggklason i Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Byggklason i Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-08-30 14:35

Resultatet före skatt är högre än föregående år, 25 000 kronor mot 14 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 650 000 kronor till ungefär 850 000 kronor.

Siffrorna ger en rörelsemarginal på 0,7 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen två procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom branschen för byggande av hus ligger det motsvarande genomsnittet på 5,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av åtta i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Hoka Gruppen i Vimmerby AB.

Fakta om Byggklason i Vimmerby

Byggklason i Vimmerby har funnits sedan 2018, och bolagets huvudbransch är byggande av bostadshus och andra byggnader. Företaget är ett av åtta i koncernen där Hoka Gruppen i Vimmerby AB är moderbolag.

Företaget har 23 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Pär Anders Magnus Holmstrand (57).

Branschens ledande företag

Byggklason i Vimmerby har den högsta omsättningen i Vimmerby kommun och den sjunde högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är byggande av bostadshus och andra byggnader.

Det finns 109 företag i samma bransch i Kalmar län.

Följande sammanställning presenterar topplistan för den aktuella branschen, ordnad efter omsättning. Denna information hämtas från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras i takt med att nya årsredovisningar inkommer.

Företaget är också nummer 399 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!