Negativt resultat för fjärde året i rad för Hotell Ronja AB

Årsredovisningen är nu offentlig. Verksamheten står bokförd på ungefär 14,5 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 19 procent från 2021. Resultatet före skatt är högre än föregående år, 8000 kronor mot 5000 kronor.

Hotell Ronja har ökat omsättningen med 19 procent.

Hotell Ronja har ökat omsättningen med 19 procent.

Foto: Daniel Söderqvist

Företagande2023-07-10 14:00

Rörelseresultatet visar däremot på ett underskott, och slutar på minus 1,1 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 7,7 procent. Det är dock bättre än 2021, då rörelsemarginalen var 10,8 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen hotell- och logiverksamhet är motsvarande snitt 1,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Vimmerby Mässhallar Aktiebolag.

Fakta om Hotell Ronja

Hotell Ronja grundades 1987. Bolagets huvudbransch är hotellverksamhet utan restaurangrörelse. Företaget är ett av två i koncernen där Vimmerby Mässhallar Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 11 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 1 färre än föregående redovisningsår.

Ägaren, Vimmerby Mässhallar Aktiebolag, tog inte ut någon utdelning under förra året.

Styrelseordförande är Linda Atefeh Carlsson (46).

Så ser branschtoppen ut

Hotell Ronja har den tredje högsta omsättningen i Kalmar Län i sin specifika bransch, som är hotellverksamhet utan restaurangrörelse.

Det finns 10 företag i samma bransch i Kalmar Län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 102 i landet.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotell Ronja för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.
Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotell Ronja för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.
Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!