Omsättningen tar fart för Q-Strip Aktiebolag – steg 26 procent

Företaget har släppt sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Q-Strip för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Q-Strip för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-07-19 08:12

Så här ser det ut. Företagets omsättning är cirka 21 miljoner kronor, en förbättring på 26,8 procent från föregående år. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 2,8 miljoner kronor mot ungefär 1,1 miljoner kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på drygt 4,3 miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 20,5 procent, som är ett lyft från 2022. Då var rörelsemarginalen 12,7 procent.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom branschen för tillverkning av metallvaror utom maskiner och apparater ligger det motsvarande genomsnittet på 6,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Quttabo AB.

Fakta om Q-Strip

Q-Strip har funnits som företag sedan 1964. Bolagets huvudbransch är beläggning och överdragning av metall. Företaget är ett av två i koncernen där Quttabo AB är moderbolag.

Företaget har 13 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Vd är Peter Michael Lundqvist (52), medan Marcus Karl Folke Alsér (44) är styrelseordförande.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Q-Strip det fjärde största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är beläggning och överdragning av metall.

Företaget är också det 98:e största i landet. Det finns elva företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!