Pilarna pekar nedåt i rapporten från Astrid Lindgrens Vimmerby AB

Årsredovisningen för Astrid Lindgrens Vimmerby är klar. Företagets omsättning stiger med tolv och en halv procent och blev drygt 315 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Astrid Lindgrens Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Astrid Lindgrens Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-08-09 10:30

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, cirka 3,4 miljoner kronor mot ungefär 98 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med knappt 2,3 miljoner kronor till omkring 18 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 5,7 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 7,2 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. I branschen konstnärlig och kulturell verksamhet samt underhållningsverksamhet är motsvarande snitt 15,4 procent. Noteras ska att företaget är ett av tolv i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Astrid Lindgren Förvaltning AB.

Fakta om Astrid Lindgrens Vimmerby

Astrid Lindgrens Vimmerby grundades 1987. Bolagets huvudbransch är drift av teatrar, konserthus o.d. Företaget är ett av tolv i koncernen där Astrid Lindgren Förvaltning AB är moderbolag.

Företaget har 197 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är nio fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Nils Olof Nyman (60).

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!