Siffror visar: Så gick det för Vimmerby Energi & Miljö under 2023

Räkenskaperna är nu klara för Vimmerby Energi & Miljö AB. Företagets omsättning är drygt 266 miljoner kronor, en ökning på 7,8 procent från året före.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Energi & Miljö för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Energi & Miljö för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-08-09 10:32

Omsättningen är bäst i länet i sin bransch. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 6,7 miljoner kronor mot cirka 19,5 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med knappt 8,8 miljoner kronor till omkring 24 miljoner kronor.

Rörelsemarginal blev nio procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 13,3 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Inom sektorn för försörjning av el, gas, värme och kyla är det motsvarande genomsnittet fyra och en halv procent. Det är värt att notera att företaget inkluderar två dotterbolag och att resultaten för varje företag rapporteras individuellt.

Fakta om Vimmerby Energi & Miljö

Företaget grundades 1975. Bolagets huvudbransch är distribution av elektricitet. Företaget har två dotterbolag.

Företaget har 55 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Anders Peter Fjällgård (65).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Vimmerby Energi & Miljö det största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är distribution av elektricitet.

Företaget är det 32:a största i landet. Det finns sju företag i samma bransch i Kalmar län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!