Tungservice i Vimmerby AB: bland de bästa i branschen i kommunen

Tungservice i Vimmerbys årsredovisning för 2023 är klar. Verksamheten står bokförd på 15,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 2,4 procent från 2022.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Tungservice i Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Tungservice i Vimmerby för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-07-24 05:00

Resultatet före skatt är högre än föregående år, cirka 450 000 kronor mot ungefär 200 000 kronor.

Rörelseresultatet sjunker med knappt 1,1 miljoner kronor till ungefär 600 000 kronor.

Siffrorna ger en rörelsemarginal på 3,7 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 10,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom sektorn för handel samt reparation av motorfordon och motorcyklar är det motsvarande genomsnittet 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av elva i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Kvarteret Lastbilen AB.

Tungservice i Vimmerby i korthet

Tungservice i Vimmerby bildades 1995. Bolagets huvudbransch är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar. Företaget är ett av elva i koncernen där Kvarteret Lastbilen AB är moderbolag.

Företaget har nio anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Tungservice i Vimmerby det 14:e största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är allmän service och reparation av motorfordon utom motorcyklar.

Företaget är också det 322:a största i landet. Det finns 54 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!