Vimmerby Energi Nät AB redovisar marginal som slår branschsnittet

Årsbokslutet är nu offentligt. Företagets omsättning är ungefär 48,5 miljoner kronor, en förbättring på 1,2 procent från föregående år.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Energi Nät för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Energi Nät för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Företagande2024-07-31 09:21

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 0 kronor mot knappt 1,4 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 800 000 kronor till cirka elva och en halv miljoner kronor.

Totalt ger det en rörelsemarginal på 23,6 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 25,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom branschen för försörjning av el, gas, värme och kyla ligger det motsvarande genomsnittet på fyra och en halv procent. Noteras ska att företaget är ett av sju i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Vimmerby Energi & Miljö AB.

Vimmerby Energi Nät AB: Snabbfakta

Vimmerby Energi Nät har funnits sedan 2015. Bolagets huvudbransch är distribution av elektricitet. Företaget är ett av sju i koncernen där Vimmerby Energi & Miljö AB är moderbolag.

Styrelseordförande är Anders Peter Fjällgård (65).

Branschtoppen i översikt

Vimmerby Energi Nät har den femte högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är distribution av elektricitet.

Det finns sju företag i samma bransch i Kalmar län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 94 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!