Renoveringen av Galleria Tullporten pågår för fullt. 

– Vi måste få en större dragningskraft, gallerian är det sista som händer på gatan. Byggnaden är gammal och den har inte dragit så mycket folk, så vi tänkte att vi måste hitta på något nytt, säger Marcus Jacobi, som håller i trådarna under renoveringen i sin roll som förvaltare för Galleria Tullporten.

Snart kommer det att serveras kaffe och sushi i skyltfönstret till höger om entrén.

– Vi gör en serveringsyta istället för ett vanligt skyltfönster. Det kommer att bli skjutpartier ut emot gågatan, säger Marcus Jacobi och berättar att det kommer att finnas sex sittplatser i fönstret.

Inne i gallerian, till vänster om entrén, kommer Västerviks sushi att ligga. Stället kommer att drivas av Tsolomon Choijamts, som väljer att flytta från Stockholm till Västervik för att driva restaurangen.

– Många har hört av sig till oss, vi valde att satsa på Tsolomon eftersom han har en hållbar affärsidé och hans verksamhet kommer att tillföra något i gallerian.

Det finns redan flera restauranger som serverar sushi i Västervik. Hur ser du på konkurrensen?

Artikelbild

| Två nya verksamheter flyttar snart in i Galleria Tullporten på Storgatan. Gallerians förvaltare Marcus Jacobi berättar om servering i skyltfönstret bland annat.

– Ju fler som säljer sushi desto mer säljs det. Är du bra på det du gör spelar inte antalet eller konkurrensen nån roll. Snarare ju fler desto bättre, säger Marcus Jacobi.

Det andra nytillskottet blir en nagelsalong, Center nail. Ägaren har redan i dag salonger i Kalmar och Oskarshamn.

Artikelbild

| Närmast entrén ska en ny sushirestaurang husera och bredvid öppnar skönhetsbutiken Center nail.

 – Det går bra. De vill utvidga verksamheten och satsar i Västervik.

Planen är att allt ska vara klart lagom till julhandeln.