Så gick det för Peter Lundhs Produktion AB förra året

Så gick det för Peter Lundhs Produktion AB under 2023.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Peter Lundhs Produktion för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Peter Lundhs Produktion för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Hultsfred2024-06-30 07:58

Här är de viktigaste siffrorna. Företaget hade omkring 26,5 miljoner kronor i omsättning, en nedgång på 22,3 procent från föregående år. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 1,6 miljoner kronor mot ungefär 1,8 miljoner kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 350 000 kronor till knappt en och en halv miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på fem och en halv procent, som är på samma nivå som 2022.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom sektorn för detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är det motsvarande genomsnittet 3,8 procent.

Fakta: Peter Lundhs Produktion AB

Peter Lundhs Produktion bildades 2000. Bolagets huvudbransch är postorderhandel och detaljhandel på internet med brett sortiment, övrig specialiserad butikshandel, specialiserad butikshandel med sport- och fritidsartiklar utom cyklar och båtar och postorderhandel och detaljhandel på internet med övriga varor.

Företaget har fem anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en färre än föregående redovisningsår.

Branschens ledande företag

Sett till omsättning är Peter Lundhs Produktion störst i Hultsfreds kommun och det andra största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är postorderhandel och detaljhandel på internet med brett sortiment.

Företaget är också det 102:a största i landet. Det finns tolv företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!