Lokal matbutik omsatte 44,5 miljoner kronor

Här är de viktigaste siffrorna för Mathörnan i Mariannelund Aktiebolag under 2023. Företagets omsättning är omkring 44,5 miljoner kronor, en ökning på 3,8 procent från föregående år.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Mathörnan i Mariannelund för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Mathörnan i Mariannelund för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Mariannelund2024-06-02 10:00

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 750 000 kronor mot ungefär 950 000 kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 350 000 kronor till cirka 950 000 kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 2,1 procent, som är på samma nivå som 2022.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. Inom branschen för detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar ligger det motsvarande genomsnittet på 3,8 procent.

Fakta: Mathörnan i Mariannelund Aktiebolag

Mathörnan i Mariannelund har funnits sedan 1997. Bolagets huvudbransch är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad.

Företaget har tolv anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Mathörnan i Mariannelund det 24:e största företaget inom sin specifika bransch i Jönköpings län, som är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad.

Företaget är också det 972:a största i landet. Det finns 80 företag i samma bransch i Jönköpings län.

Här nedan syns en översikt över topplistan i den nuvarande branschen, sorterad enligt omsättning. Data hämtas från den senaste registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras i takt med att nya årsredovisningar mottas.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!