Pilarna pekar nedåt för Kurt Lagergrens Trävaru

Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Kurt Lagergrens Trävaru för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Kurt Lagergrens Trävaru för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Mörlunda2024-07-10 21:30

Så här ser det ut. Omsättningen i företaget är drygt 175 miljoner kronor, en minskning med 7,9 procent. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 6,6 miljoner kronor mot cirka 18 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med ungefär 17 miljoner kronor till drygt 8,8 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på fem procent, som är lägre än föregående period. Då var rörelsemarginalen 13,5 procent.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. Inom branschen för tillverkning av trä och varor av trä; kork, rotting o.d. utom möbler är motsvarande genomsnitt 5,6 procent. Noteras ska att företaget är ett av två i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Lagergrens Förvaltning i Mörlunda AB.

Fakta om Kurt Lagergrens Trävaru

Kurt Lagergrens Trävaru grundades 1970, och bolagets huvudbransch är träimpregnering. Företaget är ett av två i koncernen där Lagergrens Förvaltning i Mörlunda AB är moderbolag. Företaget har en redovisningsperiod som löper från november till oktober.

Företaget har 15 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Vd är Sven Gustav Peter Lagergren (63), medan Kurt Anders Ulf Lagergren (68) är styrelseordförande.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!