Från grusplan till putsade klinkergolv och högt i tak. Nya utställningshallen i försäljningsdelen av Bilcenter Vimmerby är ett steg annan riktning för ägaren Ervad Destanovic.

– Jag körde igång företaget 2012, bestämde mig för att det var det här jag ville göra på heltid 2015 och sedan har jag satsat på att utveckla företaget steg för steg. Våra tidigare lokaler är 80 kvadratmeter, de här tio gånger större.

Nybygget har dock tagit längre tid än han från början räknat med.

Artikelbild

| "Klart att det är en stor skillnad att få en fräsch utställningshall".

– Först hade jag förhoppningen att vi skulle vara klara att flytta innan vintern, men nu kommer vi i alla fall in här innan den kommande vintern.

Den 1 september öppnar man med invigning och möjligheter för Vimmerbyborna att ta en titt på ytterligare ett av de företag som etablerat sig på Östra Ceos.

– Det känns kul att vara en del i att Vimmerby växer och det är spännande att få visa upp våra lokaler. Att det tagit sin tid gör inte så mycket när jag fått det som jag vill ha det. Att kunna exponera bilarna i en fräsch utställningshall istället för att ha dem på en grusplan är förstås en stor skillnad.

Skillnad blir det också i verkstadsdelen, som blir en del i Meca-kedjan med drygt 400 bilverkstäder runt om i landet.

– Med större verkstad öppnades möjligheterna till samarbete med Meca, och jag kommer att driva verkstaden som franschiseföretag, så man kan säga att det blir två företag under ett tak. Tidigare har vi bara servat våra egna bilar, men jag tror det finns ett behov av konkurrens på det här området i Vimmerby och vi kommer att kunna erbjuda all typ av service på de flesta bilmärken.

Idag har Ervad Destanovic fyra anställda. Han räknar med att det kan bli fler.

– Det kan bli jobb i verkstaden, som säljare eller i kundmottagning. Vi tar ett steg i taget. I jämförelse med andra kanske det ändå inte är någon jättestor lokal vi flyttar till, men det finns jättestora möjligheter.

Förra året sålde Bilcenter Vimmerby 700-800 begagnade bilar.

– Jag förväntar mig inte någon ökad försäljning i nuläget, vårt mål är nått i och med att vi får en bättre arbetsmiljö och kunderna kan få bättre service.

Och för bilfantasten Ervad Destanovic är bilföretaget en dröm.

– Jag har alltid älskat bilar och blir ärligt uttråkad om jag åker omkring i samma bil mer än en månad. Så det är ju härligt att ha dem på nära håll.