Sara Svensson har varit verksam i Vimmerby sedan hon fullföljt sin utbildning år 2012. Siktet har hela tiden varit inställd på att öppna något eget och nu har det blivit verklighet.

– Jag har haft mitt eget företag sedan 2014 och har hyrt in mig på en stol i andra salonger. Senast var jag på Salong Kammen. Innan det hade jag jobbat en del i den här lokalen vid torget som stått tom en period nu. Förra året lyckades jag få klart att ta över lokalen som har renoverats under hösten, säger Sara Svensson som öppnande för en månad sedan.

– För tillfället har jag bara öppet på måndagar och tisdagar och är mammaledig resten av veckan, men jag är snart beredd att utöka öppettiderna. Det känns väldigt inspirerande att jobba som egen och det har alltid varit en dröm för mig, säger Sara Svensson.

Artikelbild

| Sara Svensson är både frisör och nagelterapeut.

Det finns flera frisörateljéer i stan, men enligt Sara Svensson är hårvård och skönhet något som går hem hos Vimmerbyborna, och hon ser därför ljust på framtiden.

– Jag har liksom många andra i branschen trogna kunder som gärna lägger pengar på att göra sig fina så jobb finns det helt klart. Inte minst när det gäller behandling av naglar. Visst märker man att det är fler som vill fixa dem inför festligare tillfällen, men det finns även många kunder som kommer kontinuerligt under hela året. Det sparar tid i vardagen för dem att få naglarna ordentligt gjorda då och då, säger Sara Svensson.