Ökad omsättning för Björkbackens Turism AB – steg med 24 procent

Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Björkbackens Turism för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Björkbackens Turism för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-06-21 18:00

Så här ser det ut. Verksamhetens omsättning stiger med 24 procent och blev 2023 omkring 28,5 miljoner kronor. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, omkring 450 000 kronor mot omkring 1 000 000 kronor.

Rörelseresultatet skjuter fart, och slutar på knappt 1,8 miljoner kronor.

Siffrorna ger en rörelsemarginal på 6,1 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen 4,3 procent.

Enligt de färskaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. Noteras ska att företaget är ett av fyra i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Trummelumme Investing Partner AB.

Fakta: Björkbackens Turism Aktiebolag

Björkbackens Turism bildades 1991. Bolagets huvudbransch är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler och uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade bostäder. Företaget är ett av fyra i koncernen där Trummelumme Investing Partner AB är moderbolag.

Företaget har 26 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är tre färre än föregående redovisningsår.

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är Björkbackens Turism det 31:a största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är uthyrning och förvaltning av egna eller arrenderade, andra lokaler.

Företaget är också det 1665:e största i landet. Det finns 167 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!