Ekonomiska siffror – så gick det för Hotell Ronja förra året

Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotell Ronja för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Hotell Ronja för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-09-04 13:11

Så här ser det ut. Verksamheten står bokförd på 16,5 miljoner kronor i omsättning, en förbättring på 15 procent från 2022. Resultatet före skatt är lägre än föregående år, 2000 kronor mot 8000 kronor.

Rörelseresultatet ökar också, men slutar likväl på omkring minus 250 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 1,6 procent. Det är dock bättre än 2022, då rörelsemarginalen var 7,7 procent i minus.

Enligt de senaste siffrorna från SCB, ligger den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag på 8,7 procent. I sektorn för hotell- och logiverksamhet uppgår det motsvarande genomsnittet till 1,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av 15 i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Vimmerby Mässhallar Aktiebolag.

Fakta om Hotell Ronja

Hotell Ronja bildades 1987, och bolagets huvudbransch är hotellverksamhet utan restaurangrörelse. Företaget är ett av 15 i koncernen där Vimmerby Mässhallar Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har tolv anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Linda Atefeh Carlsson (47).

Toppföretagen i branschen

Hotell Ronja har den högsta omsättningen i Vimmerby kommun och den andra högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är hotellverksamhet utan restaurangrörelse.

Det finns sju företag i samma bransch i Kalmar län.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 87 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!