Frödinge Maskinservice AB: Här är årsredovisningen för 2023

Så gick det för Frödinge Maskinservice AB under 2023.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Frödinge Maskinservice för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Frödinge Maskinservice för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-08-13 13:12

Här är de viktigaste siffrorna. Företaget omsatte cirka 25,5 miljoner kronor, 5,9 procent mindre än under 2022. Resultatet före skatt är omkring minus 1,3 miljoner kronor. Det är en nedgång med knappt 2,2 miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på ungefär 1 000 000 kronor till ett underskott på ungefär 1,2 miljoner kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 4,7 procent. Det är lägre än 2022, då rörelsemarginalen var plus 3,6 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I sektorn för parti- och provisionshandel utom med motorfordon uppgår det motsvarande genomsnittet till 5,1 procent.

Frödinge Maskinservice: En översikt

Frödinge Maskinservice grundades 2019. Bolagets huvudbransch är partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning.

Företaget har åtta anställda, enligt årsredovisningen, vilket är en fler än föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Nils Jörgen Florbäck (59).

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Frödinge Maskinservice det fjärde största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är partihandel med jordbruksmaskiner och -utrustning.

Företaget är också det 130:e största i landet. Det finns åtta företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!