Här är siffrorna som visar hur det gick för Materialmännen 2023

Räkenskaperna är nu klara för Materialmännen AB. Företagets omsättning minskar med 14,2 procent och blev drygt 177 miljoner kronor.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Materialmännen för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Materialmännen för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-07-11 16:00

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 4,9 miljoner kronor mot ungefär sju och en halv miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på knappt 3,7 miljoner kronor till ett underskott på omkring en miljon kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 0,6 procent. Det är lägre än 2022, då rörelsemarginalen var plus 1,8 procent.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. Inom branschen för parti- och provisionshandel utom med motorfordon ligger det motsvarande genomsnittet på 5,1 procent. Noteras ska att företaget har elva dotterbolag, och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig.

Materialmännen i korthet

Materialmännen bildades 1975. Bolagets huvudbransch är partihandel med virke och andra byggmaterial, specialiserad butikshandel med möbler för hemmet och specialiserad butikshandel med virke och byggvaror. Företaget har elva dotterbolag.

Företaget har 59 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är sex färre än föregående redovisningsår.

Vd är Linda Atefeh Carlsson (47), medan Robert Lars-Magnus Alexandersson (51) är styrelseordförande.

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är Materialmännen det tionde största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är partihandel med virke och andra byggmaterial.

Företaget är också det 190:e största i landet. Det finns 56 företag i samma bransch i Kalmar län.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!