Miljonvinst för Vimmerbyföretaget – men omsättningen sjönk

Årsredovisningen för Carlenskogs Bygghandel är klar. Företagets omsättning är cirka 52 miljoner kronor, en nedgång på 22,8 procent från året före.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Carlenskogs Bygghandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Carlenskogs Bygghandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-06-17 11:00

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, knappt 2,6 miljoner kronor mot omkring 4,9 miljoner kronor.

Rörelseresultatet sjunker med knappt fyra miljoner kronor till ungefär 3,3 miljoner kronor.

Det ger en rörelsemarginal på 6,4 procent, som är lägre än 2022. Då var rörelsemarginalen 10,8 procent.

De senaste data från SCB indikerar att den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag är 8,7 procent. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent. Noteras ska att företaget är ett av åtta i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Fellessons Byggnadsvaror Aktiebolag.

Carlenskogs Bygghandel i korthet

Carlenskogs Bygghandel grundades 2005, och bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med virke och byggvaror. Företaget är ett av åtta i koncernen där Fellessons Byggnadsvaror Aktiebolag är moderbolag.

Företaget har 20 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är samma antal som föregående redovisningsår.

Styrelseordförande är Stig Anders Fellesson (69).

Branschtoppen i översikt

Carlenskogs Bygghandel har den tredje högsta omsättningen i Kalmar län i sin specifika bransch, som är specialiserad butikshandel med virke och byggvaror.

Det finns 15 företag i samma bransch i Kalmar län.

Nedan finns en översikt över topplistan inom den aktuella branschen, rangordnad efter omsättning. Informationen är hämtad från den senast registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras löpande när nya årsredovisningar kommer in.

Företaget är också nummer 87 i landet.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!