Redovisningen klar – så gick det för Vimmerby Stadshotell

Företaget är i mål med sin årsredovisning.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Stadshotell för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Vimmerby Stadshotell för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-09-05 15:14

Så här ser det ut. Verksamheten står bokförd på cirka 42 miljoner kronor i omsättning, en ökning på 18,6 procent från 2022. Resultatet före skatt är omkring minus 150 000 kronor. Det är en nedgång med ungefär 350 000 kronor.

Rörelseresultatet ökar med 53,6 procent, och slutar på tre och en halv miljoner kronor.

Rörelsemarginalen landade på 8,3 procent, som är ett lyft från 2022. Då var rörelsemarginalen 6,4 procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom branschen för hotell- och logiverksamhet är motsvarande genomsnitt 1,1 procent. Noteras ska att företaget är ett av fem i koncernen och att varje företags resultat officiellt rapporteras för sig. Moderbolag är Frea Capital AB.

Vimmerby Stadshotell Aktiebolag: Snabbfakta

Vimmerby Stadshotell grundades 1984. Bolagets huvudbransch är hotellverksamhet med restaurangrörelse. Företaget är ett av fem i koncernen där Frea Capital AB är moderbolag.

Företaget har 33 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är fyra fler än föregående redovisningsår.

Toppföretagen i branschen

Sett till omsättning är Vimmerby Stadshotell störst i Vimmerby kommun och det femte största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är hotellverksamhet med restaurangrörelse.

Företaget är också det 234:e största i landet. Det finns 24 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!