Så såg siffrorna ut för Roxx Communication Group AB 2023

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Roxx Communication Group AB som nu är klar. Företagets omsättning är cirka 40,5 miljoner kronor, nästan tre gånger så högt som föregående år.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Roxx Communication Group för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Roxx Communication Group för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-07-12 12:00

Omsättningen är bäst i länet i sin bransch. Resultatet före skatt är högre än föregående år, knappt 2,8 miljoner kronor mot ungefär 1,7 miljoner kronor.

Rörelseresultatet går från ett underskott på omkring 550 000 kronor till ett överskott på knappt 3,1 miljoner kronor.

Rörelsemarginal blev 7,7 procent, som är bättre än 2022. Då var rörelsemarginalen negativ, 3,8 procent i minus.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,7 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. Inom branschen för reklam och marknadsundersökning ligger det motsvarande genomsnittet på 8,7 procent. Det är värt att notera att företaget inkluderar två dotterbolag och att resultaten för varje företag rapporteras individuellt.

Roxx Communication Group AB: Snabbfakta

Roxx Communication Group grundades 1991, och bolagets huvudbransch är mediebyråverksamhet och annonsförsäljning och marknads- och opinionsundersökning. Företaget har två dotterbolag.

Företaget har 34 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är 16 fler än föregående redovisningsår.

Vd är Jakob Tomas Andersson (42), medan Mikael Arne Olsson (64) är styrelseordförande.

De är ledande i branschen

Sett till omsättning är Roxx Communication Group det största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är mediebyråverksamhet och annonsförsäljning.

Företaget är det 81:a största i landet. Det finns sju företag i samma bransch i Kalmar län.

Här nedan syns en översikt över topplistan i den nuvarande branschen, sorterad enligt omsättning. Data hämtas från den senaste registrerade årsredovisningen och kommer att uppdateras i takt med att nya årsredovisningar mottas.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!