Välkänd järnhandel i Vimmerby omsatte 37 miljoner

Här är de viktigaste siffrorna från årsredovisningen för Aktiebolaget Albin Carlssons Järnhandel som nu är klar. Företaget omsatte cirka 37 miljoner kronor, 1,3 procent mindre än under 2022.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Albin Carlssons Järnhandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Illustrationen visar rörelsemarginalen för Albin Carlssons Järnhandel för det senaste året. Bakgrunden är en satellitbild över företagets adress.

Foto: Proff, Google Maps

Vimmerby2024-06-10 15:30

Resultatet före skatt är lägre än föregående år, ungefär 850 000 kronor mot drygt en miljon kronor.

Rörelseresultatet minskar med omkring 350 000 kronor till cirka 650 000 kronor.

Rörelsemarginal blev 1,8 procent, som är på samma nivå som 2022.

Enligt de senaste uppgifterna från SCB, är den genomsnittliga rörelsemarginalen för svenska företag 8,7 procent. Inom sektorn för detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är det motsvarande genomsnittet 3,8 procent.

Fakta om Albin Carlssons Järnhandel

Albin Carlssons Järnhandel bildades 1945, och bolagets huvudbransch är specialiserad butikshandel med järn- och vvs-varor.

Företaget har 14 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Lars Magnus Brogren (69) är också vd.

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Albin Carlssons Järnhandel det sjätte största företaget inom sin specifika bransch i Kalmar län, som är specialiserad butikshandel med järn- och vvs-varor.

Företaget är också det 119:e största i landet. Det finns 18 företag i samma bransch i Kalmar län.

Den här översikten ger en lista över de främsta aktörerna inom den aktuella branschen, rangordnade efter omsättning. Informationen baseras på den senast registrerade årsredovisningen och kommer att kontinuerligt uppdateras när nya årsredovisningar blir tillgängliga.

Karta: .
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!